Website

International offices

The Netherlands

+31 (0)88 697 25 60

Germany

+49 (0) 211 9891 2107

www.mijlpaalproducts.de

France

+33 (0)4 82 53 79 44

www.passivation-inox.fr

Switzerland

+41 (0)44 850 58 58

www.edelstahlschweissnahtreinigung.de

Copyright 2019. Mijlpaal Produkten, Oud Camp 22, 3155 DL  Maasland, The Netherlands. support@mijlpaalprodukten.nl, +31(0)886972560,

All rights reserved.

MARKEREN

Markeren met een WELDBrush apparaat
Wanneer je markeert, breng je een permanent ontwerp aan op een metalen oppervlak met behulp van een sjabloon. Dit proces maakt gebruik van oxidatie op het metalen oppervlak en past geen kleuren toe. De markering die je aanbrengt met een WELDBrush apparaat is permanent.

Checklist

✔ 1 x SGE-08 RVS markering vloeistof - 0,5L
1 x Vloeistofbakje - zwarte deksel
1 x Adapter voor markering electrode - MDX > MM101
1 x Markering electrode - 30mm - FM101
5 x Markering vilt 68 x 33mm
2 x Elastiek voor markering elektrode
✔ 1 x Opbergdoosje

Hoe gaat het markeren in zijn werk?
Voordat je begint met het markeren, dienen er een aantal stappen te worden gevolgd. Zo zorg je ervoor dat je de nodige vloeistoffen klaar hebt staan. Giet de markering vloeistof in het vloeistof bakje en vul het sproeiflesje met de neutraliseer vloeistof. Daarna moet het handvat van het WELDBrush apparaat met de rode kabel worden verbonden en goed vast worden gedraaid. Wanneer deze goed vast zit verbind je de elektrode adapter met het handvat en verbind je de markering elektrode, waar je het vilt straks op plaatst, met de elektrode adapter.

Wanneer je het vilt op de markeerelektrode hebt geplaatst, gebruik je de meegeleverde elastiek/o-ring om het vilt vast te zetten en goed op zijn plaats te houden.

Vervolgens bevestig je de aardklem aan een schoon en droog gebied van het metalen oppervlak van het te markeren werkstuk. Het is belangrijk dat het oppervlak die je wilt markeren schoon, ontvet en droog is. Wanneer er roest, verfschilfers of andere onzuiverheden te vinden zijn op het oppervlak, verwijder deze dan. 

WELDBrush apparaat
Selecteer de markeerfunctie op het WELDBrush 300, 500 of 700 apparaat om te kunnen beginnen met markeren. Doop de markeerelektrode in de markeervloeistof zodat het vilt volledig verzadigd is en laat de overtollige vloeistof uitdruppelen voordat je de markeerelektrode uit het vloeistof bakje haalt.

De sjabloon
De gewenste sjabloon kan besteld worden of kan worden afgedrukt met de speciale sjabloonprinter tot 24mm of de sjabloonprinter voor een markeersjabloon tot 100mm. Let er wel op dat een door ons ontwikkelde sjabloon tot wel 1000 keer mee gaat, waar je bij de sjabloonprinter na elke markeerbeurt een nieuwe dient uit te printen. 

Het markeren
Houd met je andere hand de sjabloon recht, strak en plat op het oppervlak. Beweeg de markeerelektrode erg gelijkmatig, met een lichte druk in een zigzag- of cirkelvormige beweging over de sjabloon. Zorg ervoor dat het vilt te allen tijde voorzien is van markeervloeistof. Dit kan worden gerealiseerd door de markeerelektrode regelmatig in de markeervloeistof te dopen, dit dient ook voor het verwijderen van de losgelaten oxiden van het vilt en voor het opnemen van verse markeervloeistof.

Het resultaat
Controleer het door jou zojuist behandelde oppervlak en herhaal de beweging totdat het gewenste resultaat zichtbaar is. Het resultaat dient een zeer scherpe zwarte markering te zijn, als deze niet volledig zwart is moet de beweging worden herhaald of moet je een hogere vermogensinstelling gebruiken. Als de markering een roest achtige kleur vertoont, is de beweging te langzaam uitgevoerd.